Un barbat arestat vineri la Marsilia (sudul Frantei) dupa difuzarea unui videoclip pe internet in care arunca de mai multe ori o pisica in aer a fost condamnat luni la un an de inchisoare cu executare, scrie AFP.

"Nu stiu ce m-a apucat, am facut o prostie, imi pare rau", a declarat in cadrul audierilor Farid Ghilas, 24 de ani, judecat pentru "acte de cruzime" fata de un animal, acuzatie pasibila de doi ani de inchisoare.

De asemenea, magistratii au pronuntat fata de Farid Ghilas o interdictie definitiva de a detine vreodata un animal.

"A actionat cu o perversitate deosebita si un sadism care au starnit dezgust in lumea intreaga", dand dovada de "absenta oricarei bariere morale si de un sadism rece", a argumentat in rechizitoriu procurorul Emmanuel Merlin.

In videoclipurile difuzate la tribunal, tanarul este vazut aruncand in aer cat mai sus si cat mai departe o pisica ce aterizeaza ulterior pe beton.

Mica felina de cinci luni, botezata Oscar, a fost gasita in viata. Vizibil traumatizata si suferind de o fractura la o laba, urmeaza sa fie operata in zilele urmatoare.

"Ma plimbam prin cartier cu un tanar, mergeam pe strada. Am vazut pisica, venea spre mine. Mi-a venit asa, pur si simplu, nu m-am gandit, nu stiu cine a avut ideea sa filmeze", a incercat Farid Ghilas sa se explice, din boxa acuzatilor. Autorul videoclipurilor, filmate cu un telefon mobil, nu a fost gasit.

Tanarul a mai fost condamnat in trecut de opt ori si a mai facut puscarie, in special pentru fapte de violenta.

Mai multe asociatii pentru protectia animalelor au depus plangere, printre care si fundatia Brigitte Bardot infiintata de fostul star al cinematografului francez.

Atentie! Imagini socante.