Un jurnalist rus care relata despre protestele din Ucraina de la fata locului sustine ca a fost rapit impreuna cu cameramanul in Kiev si au fost batuti de catre persoane necunoscute vorbitoare de limba rusa, transmite AFP.

"Cameramanul meu si cu mine am fost luati pe timp de noapte intr-o masina cu geamuri fumurii, fara placute de inmatriculare", a scris jurnalistul Nikita Perfilev intr-un mesaj postat sambata seara pe blogul sau.

"Am fost batuti si ni s-a recomandat sa mergem in Rusia", a adaugat el, fara a preciza cand s-a petrecut incidentul.

"Agresorii vorbeau o rusa perfecta", scrie Nikita Perfilev, adaugand ca barbatul din fotografiile postate pe blog, care prezinta urme de bataie, este cameramanul. Potrivit publicatiei on-line Ukrainska Pravda, Nikita Perfilev are dantura sparta ca urmare a atacului.

Potrivit informatiilor disponibile, Nikita Perfilev este un jurnalist si blogger care a lucrat la Kiev pentru site-ul de stiri rus Ridus, apropiat al opozitiei ruse. Perfilev nu a putut fi contactat pentru a confirma, precizeaza AFP.

"Am luat decizia de a ramane. Scriu adevarul si de aceea am platit", a scris Perfilev.

Cea mai recenta postare de pe blogul sau a fost realizata din mijlocul protestatarilor opozitiei din capitala ucraineana. Postarea anterioara are drept subiect un miting pro-guvern, autorul blogului punand sub semnul intrebarii motivatia si spontaneitatea evenimentului.

In ultimele zile au fost raportate mai multe cazuri de de rapiri, batai si tortura a jurnalistilor si militantilor de opozitie, unul dintre ele soldat cu un deces, incidente ce au starnit indignare in Ucraina si in Occident.

Dmytro Bulatov, un militant anti-guvern care a disparut pe 22 ianuarie, a declarat vineri ca a fost rapit in Kiev de catre atacatori necunoscuti, vorbitori de limba rusa, si torturat inainte de a fi abandonat intr-o padure o saptamana mai tarziu.