Ministrul ucrainean de Externe, Leonid Kojara, a declarat sambata ca militantul Dmytro Bulatov, operat dupa ce a suferit torturi timp de o saptamana, se afla "in stare buna de sanatate" si are doar o "zgarietura pe obraz", transmite Mediafax.

Dmytro Bulatov, militant ucrainean torturatFoto: Captura YouTube

"Se pare ca povestea rapirii sale si unor presupuse torturi pe care le-a suferit nu este deloc adevarata", a declarat Kojara pentru postul de televiziune Al Jazeera.

"Ancheta continua. Din punct de vedere fizic, barbatul este in forma, el are doar o zgarietura pe obraz", a continuat el, intervievat in marja Conferintei pentru securitate de la Munchen.

Avocatul lui Dmitro Bulatov, Ruslan Radetki, a anuntat sambata pentru AFP ca opozantul ucrainean a fost operat cu o zi inainte si se afla la "ingrijiri intensive".

Germania a propus sambata sa-l gazduiasca pe activist in vederea acordarii unor ingijiri medicale.

Dmytro Bulatov, 35 de ani si tata a trei copii, disparut in 22 ianuarie, a fost abandonat joi seara intr-o padure din apropierea Kievului, dupa ce a fost inchis intr-un loc necunoscut si torturat timp de peste o saptamana.

El a reusit sa ajunga intr-un sat de unde a cerut ajutor.

"M-au crucificat, mi-au taiat o ureche, mi-au crestat fata, m-au lovit pe intreaga suprafata a corpului. Dar, multumesc lui Dumnezeu, sunt in viata", a declarat Dmytro Bulatov, potrivit imaginilor difuzate de televiziunile Kanal 5 si 1+1.

Acesta a afirmat ca, dupa accent, rapitorii sunt rusi.

Ministrul ucrainean de Interne a ordonat deschiderea unei anchete, adaugand ca Dmytro Bulatov a fost lovit in cap in 22 ianuarie intr-un cartier marginas din Kiev si urcat intr-o masina.