O noua intalnire a liderilor opozitiei ucrainene cu presedintele Viktor Ianukovici are loc luni seara la Kiev, a anuntat Presedintia Ucrainei, potrivit Mediafax. La reuniune participa fostul campion la box Vitali Klisciko, Arseni Iateniuk, din partidul fostului premier Iulia Timosenko, si nationalistul Oleg Tiagnibok.

In cursul zilei de luni, Iulia Timosenko a indemnat opozitia ucraineana sa respinga conditiile "umilitoare" propuse de Administratia Viktor Ianukovici pentru depasirea crizei politice din Ucraina. "Cer in mod categoric liderilor opozitiei sa nu accepte aceste conditii umilitoare", a declarat Iulia Timosenko din inchisoare.

Anterior, Opozitia ucraineana a anuntat ca este pregatita sa continue negocierile cu presedintele Viktor Ianukovici, avertizand insa ca rabdarea contestarilor a ajuns la capat. Principalele partide de opozitie au anuntat, intr-un comunicat comun, ca sunt pregatite sa reia discutiile cu reprezentantii puterii, "in pofida tentativei autoritatilor de a intrerupe negocierile si a decreta starea de urgenta".

Intre timp, protestatarii blocati inca de duminica in cladirea Ministerului Justitiei de la Kiev au evacuat sediul institutiei, dar continua sa blocheze accesul, informeaza AFP. Protestatarii ocupasera duminica seara sediul Ministerului Justitiei, situat in centrul orasului Kiev.

Membri ai Administratiei Viktor Ianukovici avertizau luni dimineata ca ar putea decreta starea de urgenta in Ucraina din cauza ocuparii unei institutii guvernamentale.

Vitali Klisciko, unul dintre liderii opozitiei, lansase un apel pentru evacuarea sediului Ministerului Justitiei.