Trei bombe au explodat vineri in Cairo, soldate cu patru morti si peste 70 de raniti, in ajunul celei de-a treia aniversari a revoltei care l-a alungat de la putere pe Hosni Mubarak, scrie AFP.

Putin dupa zori, capitala a fost zguduita de primul atac: o masina capcana a explodat in fata cartierului general al politiei, in centrul capitalei, ucigand patru oameni si ranind peste 70, potrivit ministerului Sanatatii.

Trei ore mai tarziu, o mica bomba a fost detonata in apropierea unei statii de metrou din centru, ranind cinci politisti, potrivit aceleiasi surse.

Al treilea atac, care a avut loc in vestul capitalei, pe marea artera care duce la Piramida Gizeh, nu a ranit pe nimeni, a precizat Hani Abdellatif, purtator de cuvant al ministerului.

Atacurile impotriva fortelor de ordine s-au multiplicat din momentul in care armata l-a destituit in 3 iulie pe presedintele islamist Mohamed Morsi. De atunci, Egiptul este cuprins de o spirala a violentei: autoritatile reprima in sange orice manifestatie pro-Morsi si, ca represalii, gruparile jihadiste revendica atacuri impotriva fortelor de ordine.

Joi, cinci politisti au murit intr-un atac cu arma automata asupra unui post de control rutier la Beni Suef, circa o suta de kilometri sud de Cairo.