Autoritatile ucrainene vor fi nevoite sa recurga la forta impotriva manifestantilor daca "provocatorii" nu inceteaza sa incite la confruntari, a avertizat marti premierul ucrainean Mikola Azarov, potrivit Mediafax.

"Daca provocatorii nu inceteaza, autoritatile nu vor avea o alta optiune decat sa utilizeze forta in cadrul legii pentru a asigura securitatea oamenilor", a spus el pentru postul public rus de stiri Vesti, referindu-se la controvesata legislatie intrata in vigoare marti si care inaspreste sanctiunile impotriva manifestantilor proeuropeni ce denunta puterea pe strazile Kievului.

Azarov face acest avertisment dupa doua nopti de ciocniri intre manifestanti ai opozitiei si politisti pe strazile Kievului, cele mai violente in doua luni de proteste, declansate de decizia presedintelui Viktor Ianukovici de a refuza semnarea unui acord de asociere cu UE.

Premierul ucrainean a subliniat ca spera ca folosirea fortei nu va fi necesara.

"Speram ca bunul simt va prevala", a spus el, adaugand ca "oamenii trebuie sa inteleaga ca propunerea lor este haosul si distrugerea".

El a dezmintit zvonurile privind decretarea unei stari de urgenta, declarand ca situatia din capitala ucraineana "este departe" de asa ceva.

Evocand situatia pe pagina sa de Facebook, Azarov i-a acuzat pe liderii opoiztiei ca sunt responsabili de tensiunile existente la Kiev.

"Prima sarcina a presedintelui si a Guvernului consta in a impiedica escaladarea confruntarii violente", a adaugat el.