Presedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, a promis duminica sa infiinteze o comisie pentru a pune capat crizei politice, a anuntat Vitali Kliciko, unul dintre liderii opozitiei, dupa o intalnire cu seful statului ucrainean.

"Presedintele s-a angajat sa infiinteze luni dimineata o comisie care va cuprinde reprezentanti ai administratiei prezidentiale, ai Guvernului si ai opozitiei pentru a gasi o solutie politica la situatia de criza", a declarat Kliciko, care a avut o intalnire cu Ianukovici duminica seara, in urma unor ciocniri violente pe strazile Kievului intre manifestanti ai opozitiei si politisti, potrivit Mediafax.

Aproximativ 200.000 de persoane s-au reunit, duminica la pranz, in Piata Independentei din centrul Kievului pentru a protesta fata de adoptarea recenta a noilor legi care intensifica sanctiunile impotriva manifestantilor.

Ciocniri au izbucnit in centrul Kievului la finalul reuniunii, in cursul dupa-amiezii, intre manifestanti si politisti, soldandu-se cu ranirea a doua persoane.

Fostul boxer si liderul opozitiei Vitali Kliciko a incercat sa se interpuna si a cerut multimii sa nu provoace politia, care a folosit tunuri cu apa, gaze lacrimogene si grenade asurzitoare impotriva manifestantilor.