Aaron Sharp, un barbat in varsta de 23 de ani din localitatea britanica Grand Parade, Plymouth, i-a spus unui asistent sa "plece inapoi in Romania", adesandu-i-se cu termenii "strain" si "tigan". Sharp a fost obligat de tribunal sa plateasca 150 de lire sterline, scrie Plymouth Herald. Aaron Sharp sufera de probleme de sanatate mentala si a primit o notificare prin care era instiintat ca trebuie sa paraseasca ansamblul rezidential din St. George's Court in care locuia si unde beneficia de asistenta unui personal specializata.

Dupa primirea notificarii, Sharp a inceput sa tipe la un membru al personalului, de origine romana, spunandu-i sa se intoarca in Romania, i-a blocat drumul, impiedicandu-l sa se intoarca in birou si a inceput sa gesticuleze agresiv, reiese din declaratiile facute in fata judecatorilor.

Victima a declarat ulterior politiei ca s-a temut ca va fi atacat.

In declaratia data politiie, Sharp a afirmat ca "nu are niciun os rasist in corpul sau" si a recunoscut ca e probabil ca victima sa se fi simtit "degradata" ca urmare a atacului.

In urma deciziei magistratilor, Sharp trebuie sa plateasca 150 de lire drept compensatii, costuri si o taxa denumita "victim surcharge", folosita pentru a finanta serviciile de asistenta a victimelor.

Totodata, instanta l-a condamnat la o perioada de proba de 24 luni.