Autoritatile din Rusia au arestat cinci persoane despre care spuns ca sunt membri ai unei organizatii teroriste internationale interzise, in regiunea Caucazului de Nord, relateaza BBC.

Logo JO de iarna de la SociFoto: Wikipedia

Arestarile au fost facute in orasul Nalcik, la 300 km est de statiunea Soci de la Marea Neagra, care va gazdui luna viitoare Jocurile Olimpice de la Soci.

Rusia a anuntat ca a dispus peste 30.000 de politisti si ofiteri in regiune, dupa atacurile cu bomb din 29 si 30 decembrie de la Volgograd, cand au murit 34 de oameni.

Atacurile nu au fost revendicate de nicio grupare, insa liderul rebel cecen Doku Umarov, cel mai dorit im in Rusia, indemnase luptatorii sai sa vizeze Jocurile Olimpice.

Suspectii arestati aveau la ei "grenade, munitie, un dispozitiv epxloziv cu srapnel", a precizat Comisia Nationala Anti-terorism.

Dupa atacurile din Volgograd, Vladimir Putin a mers in inspectie la Soci, unde se vor desfasura Jocurile. Autoritatile vor pune la punct doua zone speciale de securitate.

O "zona controlata" langa locurile de desfasurare a probelor va limita accesul oamenilor cu bilete si dovezi de identitate, in timp ce alta "zona interzisa" va fi acoperi mare parte din Soci.

Vineri, Statele Unite au emis o alerta de calatorie destinata cetatenilor americani care intentioneaza sa mearga la Jocurile Olimpice de la Soci. Potrivit serviciilor de informatii americane, exista riscul unor atacuri teroriste la Soci, chiar daca nu sunt vizati in mod special cetatenii americani.