Iuri Lutsenko, fost ministru de Interne si unul dintre liderii opozitiei ucrainene, este in stare grava dupa ce a fost batut in cursul unor confruntari intre manifestanti proeuropeni si fortele de ordine, la Kiev, relateaza Mediafax, citand AFP.

Iuri Lutsenko, batut in confruntarile cu fortele de ordineFoto: Captura YouTube

Zeci de manifestanti s-au adunat vineri seara in fata unui tribunal care i-a condamnat la cate sase ani de inchisoare pe trei barbati acuzati ca au vrut sa arunce in aer, in 2011, o statuie a lui Lenin.

Televiziunea publica ucraineana a difuzat imagini cu mai multe persoane transportate pe targa dupa interventia fortelor de ordine impotriva manifestantilor care atacasera cu pietre.

Sotia lui Lutsenko a declarat ca acesta are traumatisme craniene dupa ce a fost batut de fortele de ordine. "Sotul meu este la terapie intensiva", a spus ea.

Lutsenko, in varsta de 49 de ani, membru al fostului Cabinet prooccidental condus de Iulia Timoshenko, a fost in detentie aproape trei ani, fiind eliberat la presiunile Uniunii Europene.

Incepand din noiembrie, in Ucraina au loc proteste masive fata de refuzul Administratiei Viktor Ianukovici de semnare a acordului de asociere cu Uniunea Europeana.