Vicepresedintele Comisiei Europene, Viviane Reding, afirma ca ministrii britanici alimenteaza temerile legate de imigrantii din Uniunea Europeana pentru a distrage alegatorii de adevaratele probleme pe care le are Marea Britanie, relateaza The Guardian.

Viviane Reding, vicepresedinte CEFoto: Comisia Europeana

Reding a declarat ca "pur si simplu nu este adevarat" ca exista o "invazie a strainilor" care fura joburi si golesc fondurile din sistemul de ajutoare sociale si de sanatate.

Ea sustinec a mare parte din informatiile despre UE oferite publicului britanic este bazat pe mituri si a avertizat liderii politici ca adoptarea unor tactici populiste pentru a castigarea de voturi "distruge viitorul" Marii Britanii.

In timpul unei discutii pe webcam pe tema cetateniei europene, Reding spune:

  • "Revenind la subiectul pe care guvernul brtanic l-a fortat pe agenda, probabil pentru a ii face pe oameni sa evite sa vorbeasca despre subiecte reale din UK, aceasta presupusa invaztie a strainilor care vin in Marea Britanie si fura slujbele si fura banii de securitate sociala si sanatate.
  • Cifrele si datele, si stim cu totii asta, arata ca acest fapt pur si simplu nu este adevarat, si cred ca si industria britanica a aratat foarte clar, punand cifrele de masa si aratand ca PIB-ul a crescut cu 3-4%, datorita acestor muncitori europeni care au venit in Marea Britanie.
  • Sunt frustrata mai ales de liderii politici, pentru ca ce leadership este acela daca tu incerci doar cu miscari populiste si discurs populist pentru a castiga voturi?
  • Distrugi viitorul poporului tau, de fapt. De asta sunt ingrijorata cu adevarat.
  • De aceea cer ajutorul din partea tuturor fortelor rezonabile din Marea Britanie, pentru a explica cu calm care sunt scenariile optime si care sunt cele mai proaste scenarii, si pentru a explica ce inseamna Europa, ce poate face Europa, ce nu poate face, ce face si ce nu face Europa. Pentru majoritatea lucrurilor care li se spun oamenilor in Marea Britanie sunt mituri, nu au legatura cu realitatea".