Fostul star al baschetului american Dennis Rodman i-a cantat la multi ani dictatorului nord-coreean Kim Jong-un, in fata unei multimi de oameni adunate intr-o sala din Phenian, scrie BBC News.

Rodman a afirmat ca liderul nord-coreean, care a fost prezent in sala alaturi de sotia sa si de alti lideri comunisti, este "cel mai bun prieten" al sau.

Fostul star al NBA se afla in Coreea de Nord in a patra sa vizita, de data aceasta pentru ziua de nastere a lui Kim, chiar daca aceasta nu a fost niciodata confirmata oficial.

Reprezentanti ai guvernului SUA au precizat ca Rodman nu reprezinta tara in aceasta vizita.

Cei 14.000 de spectatori prezenti la Phenian au aplaudat dupa ce Rodman a terminat de cantat La multi ani.

Rodman a vizitat Coreea de Nord alaturi de o echipa de fosti jucatori in National Basketball Association (NBA), pentru un meci demonstrativ care a avut loc la cateva saptamani dupa executia unchiului lui Kim, Chang Song-thaek.

Dennis Rodman a fost intrebat in mai multe randuri, in trecut, daca si-ar putea folosi relatia buna cu liderul nord-coreean pentru a-l elibera pe Kenneth Bae, un cetatean americano-corean condamnat de regimul comunist la 15 ani de inchisoare, in mai 2013.

Acesta a fost acuzat ca a incercat sa puna la cale un complot pentru rasturnarea regimului comunist.

Intrebat din nou marti, de CNN, despre acest subiect, Rodman a parut ca isi pierde un pic controlul, afirmand: "Daca ai intelege ce a facut Kenneth Bae ... Intelegi ce a facut in aceasta tara? ... Mi-ar placea sa vorbesc despre asta!."

Dennis Rodman a sustinut ca vizita sa isi doreste sa deschida "usa un pic", chiar daca el si echipa sa vor trebui sa "revina in American si sa suporte abuurile".

Sora lui Bae a criticat afirmatiile lui Rodman: "Este evident ca nu stie nimic despre Kenneth, despre cauza sa. Aici nu e un joc. Este vorba despre viata unui om", a declarat ea, pentru CNN.