Starea sanatatii lui Ariel Sharon, care se "deteriora treptat" vineri, era stationara sambata, a anuntat postul israelian public de radio in legatura cu fostul premier aflat in coma de opt ani, informeaza Mediafax.

"In prezent nu putem anunta vreo schimbare a starii sanatatii fostului premier", a anuntat postul de la spitalul Tel Hashomer, langa Tel Aviv, unde este spitalizat Sharon.

Starea sanatatii lui Sharon, aflat in coma in urma unui atac cerebral de la 4 ianuarie 2006, s-a deteriorat grav incepand de miercuri, iar moartea acestuia se apropie, potrivit presei.

"Examene evidentiaza o deteriorare lenta si treptata a functionarii organelor vitale (...). El se afla in continuare intr-o stare critica, iar viata ii este in pericol", a anuntat vineri Zeev Rotstein, directorul spitalului, ultimul buletin oficial de sanatate de dinainte de shabbat.

"Nu cred ca situatia sa se va ameliora in timp si stim ce se intampla, in general, in situatii de acest fel", a adaugat el, sugerand ca Sharon ar putea muri in curand.

Rotstein a subliniat asupra prezentei unei infectii in sange, precizand ca nu a fost posibila dializa, celelalte organe fiind prea slabite.

Sharon va ramane in istorie ca cel care a pregatit si condus, in 1982, invazia Libanului vecin, la vremea respectiva el ocupand functia de ministru al Apararii.

O comisie de ancheta va stabili responsabilitatea lui Sharon, care nu a prevazut si nici nu a impiedicat masacre in taberele palestiniene de refugiati de la Sabra si Shatila, la Beirut, in septembrie 1982, comise de catre o militie crestina aliata Israelului.

El a fost nevoit sa demisioneze, ceea ce nu l-a impiedicat sa devina premier in 2001, post in care a fost reconfirmat in 2003.

Sharon a fost spitalizat pe 18 decembrie 2005 in urma unui "usor atac cerebral" dupa care a recuperat rapid. Dar pe 4 ianuarie 2006 a intrat intr-o coma profunda, dupa un "atac cerebral grav".