Treisprezece muncitori si-au pierdut viata si mai multe persoane sunt blocate sub daramaturi dupa ce un imobil aflat in constructie s-a prabusit "precum un castel din carti de joc" intr-un sat din statul indian Goa, a anuntat sambata politia indiana, potrivit AFP.

"Am gasit 13 corpuri neinsufletite. Insa credem ca numarul mortilor va creste", a declarat pentru AFP Manohar Parrikar, un inalt responsabil din statul Goa, una dintre destinatiile turistice ale Indiei.

In jur de cincizeci de muncitori lucrau pe santier in momentul in care cladirea, cu destinatie rezidetiala, s-a prabusit. Incidentul s-a produs sambata dupa-amiaza la Canocone, un sat de pe litoral, aflat la sud de Panaji. Cladirea s-a prabusit "precum un castel de carti de joc", au povestit martorii.

Fortele de interventie au folosit macarale, buldozere si lopeti pentru a incerca sa gaseasca supravietuitori in timp ce alti salvatori au incercat sa indeparteze cu mainile goale molozul.

Manohar Parrikar a precizat ca sunt asteptate intariri din partea armatei. "Prioritatea este de a salva oamenii prinsi in moloz", a declarat acesta pentru agentia de stiri indiana PTI .

Oficialul a adaugat ca politia a deschis o ancheta fiind vizati cei implicati in constructia cladirii: constructorul si reorezentantii municipali care au acordat autorizatiile de constructie.

Conform informatiilor preliminare, cladirea in constructie ar fi avut cinci etaje.

In septembrie anul trecut, o cladire darapanata de cinci etaje s-a prabusit in Mumbai, capitala comerciala a Indiei, provocand moartea a 60 de persoane. proprietatea fusese marcata de catre autoritatile municipale ca necesitand "reparatii urgente", potrivit presei locale.

In aprilie 2013, o alta cladire s-a prabusit in Mumbai omorand 74 de persoane. In 2010, 69 de persoane au fost ucise si peste 80 de persoane au fost ranite dupa prabusirea unei cladiri din capitala tarii, Delhi.

Aceste accidente mortale au evidentiat slaba calitate a constructiilor din India si incalcarile normelor de securitate in contextul in care tara, lovita de o coruptie endemica, se confrunta cu o grava criza a locuintelor.

Cladiri care se prabusesc au devenit o problema nationala in India. Potrivit datelor adunate de cotidianul britanic The Guardian, 2651 persoane au fost ucise in India in 2012 ca urmare a colapsului a 2737 constructii, inclusiv case si poduri.