Politia din Kiev a informat miercuri ca a primit mai multe plangeri din partea locuitorilor care s-au declarat deranjati de protestatarii anti-guvern adunati de mai mult de o luna in Piata Independentei din centrul capitalei ucrainiene, transmite RIA Novosti. In jur de 200.000 de manifestanti au petrecut noaptea dintre ani in Maidan Nezalezhnosti (Piata Independentei) din Kiev, devenita simbol al miscarii EuroMaidan.

Protestatarii au ridicat baricade si au montat corturi in piata din centrul capitalei ucrainiene dupa ce guvernul a decis in luna noiembrie sa renunte la Acordul de asociere la Uniunea Europeana, preferand o apropierea de Rusia.

Protestele au fost in general pasnice, cu exceptia unor confruntari cu fortele de ordine, insa politia sustine ca locuitorii se plang ca nu se pot misca liber prin piata si strazile adiacente.

"Doar in ultima zi, administratia districtului Shenchenko a inregistrat 17 cazuri de comportamente ilegale in randul participantilor la protest", a anuntat politia intr-un comunicat de presa.

Desi destul de multi ucrainieni continua sa iasa in strada, suficient de multi cat sa ocupe piata centrala din Kiev si strazile adiacente, numarul lor a fost mai scazute in decembrie.

In noptea dintre ani insa, la apelul opozitiei, in piata s-au aduinat circa 200.000 de oameni, transmite AFP.