Cancelarul Angela Merkel, prin purtatorul sau de cuvant Steffen Seibert, a transmis ca guvernul german a trait acelasi soc "ca si milioane de germani", la aflarea vestii referitoare la accidentul lui Schumacher. "Speram, impreuna cu Michael Schumacher si familia sa, ca el va supravietui ranilor sale si se va insanatosi", a transmis Merkel. Luni, medicii din Grenoble l-au operat pentru a doua oara pe sportivul ranit la schi.

Michael Schumacher Foto: f1.com

Ei au decis ca interventia e necesara, pentru a indeparta inca un hematom si a scadea presiunea craniana cauzata de gravul accident al renumitului pilot german de Formula 1. "Am castigat timp si stabilitate", au declarat medicii, pentru Tagesschau.de. Marti la orele pranzului, Schumacher era ceva mai bine decat in ziua anterioara, insa nu in afara pericolului de a-si pierde viata.

Duminica dimineata, Micheal Schumacher era la schi, impreuna cu fiul sau de 14 ani, in statiunea Meribel din Savoia franceza. Accidentul pilotului de 44 de ani s-a petrecut, dupa relatarile salvamontistilor, in jurul orei 11.00, pe o pista nemarcata, la o inaltime de 2.783 de metri. Din relatarile publicatiei Bild, pilotul de Formula 1 purta casca de protectie, insa aceasta s-ar fi spart in urma impactului provocat prin accident.

Fara casca, el n-ar fi supravietuit, au confirmat medicii din clinica unde Schumacher a fost transportat de urgenta, cu elicopterul. Lovitura la cap suferita de Schumacher a cauzat nu doar traume la nivel cranian, ci si al creierului, au precizat acestia. Urmarile unui astfel de accident traumatic sunt greu de prevazut, caci hematoamele intra-craniene impiedica oxigenarea adecvata a creierului, care este foarte sensibil si chiar daca pacientul isi revine, nu sunt excluse sechele permanente.

Stirea tragicului accident al lui Schumacher a trezit compasiunea a nenumarati prieteni, fani, sportivi si politicieni, care ii tin si pumnii sa treaca peste acest enorm hop. Ex-presedintele american Bill Clinton a scris pe Twitter, multumindu-i pentru contributia sa sportiva in cadrul Clinton Foundation si spunand: "Ma rog pentru el si familia sa".

Actualul campion mondial de Formula 1, Sebastian Vettel, conational al legendarului Schumacher, a transmis ca este socat si ca "doreste familiei sale sa aiba multa putere". Ex-pilotul de formula 1 Michael Schumacher traieste cu familia in Elvetia si vineri ar urma sa implineasca 45 de ani. In Germania, unii fani i-au reprosat ""evaziunea fiscala" pe care ar practica-o, prin stabilirea sa in afara granitelor federale.

Schumacher a luat parte la 91 de curse de Formula 1 si a fost de sapte ori campion mondial. Dupa ce a anuntat ca se retrage din competitii, in anul 2010 a revenit, in mod surprinzator, din nou pe pistele de curse. Anul trecut insa, el a anuntat ca renunta definitiv la cariera de pilot de Formula 1.