Locuitorii din Samoa, Kiritibati si Tokelau (Noua Zeelanda) sunt primii de pe planeta care au intrat deja in anul 2014. Cei aproximativ 180.000 de locuitori ai statului insular Samoa au intrat in Noul An la ora 10:00 GMT. La aceeasi ora, populatia din Kiritibati, din estul Kiribati, si cea din Tokelau, din estul Noii Zeelande, au intrat in 2014, anunta Agerpres.

2014 in lumeFoto: Captura Youtube.com

Aproape 2,3 milioane de persoane - dintre care o treime turisti - sunt asteptate pe plaja Copacabana din Rio de Janeiro in seara zilei de 31 decembrie, potrivit Primariei, pentru a asista la celebrele focuri de artificii si concerte in aer liber. In iulie 2013, mesa finala a Zilelor Mondiale ale Tineretului Catolic, celebrata de Papa Francisc, a adunat un numar record de trei milioane de persoane pe aceasta cunoscuta plaja.

Rusia se pregateste marti sa intampine Noul An pe fondul unor masuri de securitate sporite, in urma celor doua atentate sinucigase soldate cu 34 de morti duminica si luni la Volgograd (sud-vestul tarii) si care genereaza tensiune inaintea Jocurilor Olimpice de Iarna de la Soci. Presedintele rus, Vladimir Putin, care nu a vorbit in public dupa cele doua atacuri, este asteptat sa puna capat tacerii cu ocazia traditionalului discurs televizat catre populatie de Anul Nou.