Cel putin 14 oameni au murit luni dimineata si alti 23 au fost raniti intr-o explozie produsa intr-un troleibuz la Volgograd, oras din sud-vestul Rusiei. O sursa apropiata comitetului de ancheta a dezvaluit ca ar fi vorba despre un nou atentat, potrivit AFP. Incidentul survine la doar o zi dupa atacul de ieri, care a avut loc in acelasi oras: 17 oameni si-au pierdut viata duminica dupa ce o femeie-kamikaze a detonat o bomba in gara din Volgograd.

Potrivit oficialilor, si acest atentat a fost comis de un kamikaze, iar anchetatorii afirma ca exista elemente care leaga cele doua evenimente.

Ora 7:36: Oficial: autoritatile au deschis o ancheta pentru "atentat terorist si trafic de arme" in cazul exploziei din troleibuz.

Orasul Volgograd este situat aproape de regiunea instabila a Caucazului rus. Cele doua atacuri au loc la circa doua luni dupa un alt atentat sinucigas in acelasi oras.

Atentatele alimenteaza temerile legate de posibile atacuri islamiste, Rusia pregatindu-se sa gazduiasca Jocurile Olimpice de Iarna la Soci, oras la Marea Neagra, in mai putin de doua luni.