Studenti islamisti, sustinatori ai Fratiei Musulmane, au incendiat sambata dimineata o cladire a Facultatii de Comert din cadrul Universitatii Al-Azhar din Cairo, la o zi dupa arestarea a peste 250 de manifestanti islamisti, a relatat o sursa din cadrul serviciilor de securitate, citata de AFP.

UPDATE: Un student de 19 ani a fost ucis, sambata, in confruntarile dintre politie si sustinatorii Fratiei Musulmane. Politia a efectuat de asemenea peste 100 de arestari.

Acest incident survine la o zi de la manifestatiile desfasurate de partizanii lui Mohamed Morsi, presedintele islamist destituit de armata, care au degenerat in ciocniri violente, soldate cu cinci morti, potrivit unui nou bilant furnizat sambata de surse medicale, si in urma carora s-au efectuat 265 de arestari.

Studentii au patruns in Facultatea de Comert, au intrerupt un examen si au dat foc cladirii, a explicat sursa citata.

Politisti si membri ai fortelor de securitate au patruns la randul lor in incinta facultatii si au aruncat cu gaze lacrimogene inspre manifestanti pentru a-i dispersa.

Incendiul, care a distrus doua etaje, a fost ulterior stins de catre pompieri, potrivit aceleiasi surse.

Partizanii Fratiei Musulmane s-au razvratit impotriva conducerii Al-Azhar, cea mai inalta institutie sunnita, dupa ce aceasta a sustinut armata in timpul destituirii lui Mohamed Morsi, la inceputul lunii iulie.

Miercuri, guvernul egiptean a declarat Fratia "organizatie terorista", la o zi dupa ce un atentat sinucigas cu masina capcana comis in nordul tarii s-a soldat cu 15 morti si a fost revendicat de o grupare jihadista.

Liderii Fratiei risca de acum pedeapsa capitala pentru "terorism", potrivit purtatorului de cuvant al Ministerului de Interne, Hany Abdel Latif.

Membrilor acesteia le sunt interzise manifestatiile, iar ziarul miscarii, "Libertate si Justitie", a fost interzis definitiv, la fel si partidul cu acelasi nume, care a castigat toate alegerile organizate dupa revolta din 2011.

Dupa destituirea lui Morsi, Egiptul a intrat intr-o spirala a violentelor. Autoritatile au reprimat sangeros islamistii, iar cei mai radicali dintre acestia au comis atacuri in care peste o suta de politisti si soldati au fost ucisi.

Armata l-a demis pe primul presedinte al Egiptului ales democratic in 3 iulie, in urma manifestatiilor masive ale populatiei care ii reprosau liderului islamist ca nu a stiut sa gestioneze tara si ca nu a servit decat interesele confreriei sale.