Toate zborurile companiei Lufthansa programate joi pe aeroportul parizian Roissy (Charles de Gaulle) au fost anulate din cauza unei greve masive a salariatilor, care protesteaza impotriva unui plan de disponibilizari, relateaza AFP.

"Nu mai e nimeni, toti angajatii s-au imbolnavit. Din acest motiv, toate zborurile din aceasta zi - 11 plecari de pe Roissy si 11 sosiri - au fost anulate", a declarat pentru AFP o purtatoare de cuvant a companiei Aeroporturi din Paris (ADP), precizand ca sunt afectati aproximativ 1.300 de pasageri.

Intr-un comunicat, sindicatele CFDT, CFTC, Unsa si CGE-CGC au denuntat "starea generala proasta din randul angajatilor Lufthansa de la Roissy-Charles-de-Gaulle" dupa anuntul companiei privind suprimarea a 199 de posturi in Franta, adica 75% din totalul locurilor de munca in aceasta tara.

Salariatii sunt "obositi, deprimati, lucram cu peste 20% sub limita de efectiv din cauza concediilor medicale", a explicat pentru AFP Franck Bonot, de la sindicatul Unsa.

Conducerea Lufthansa din Franta nu a putut fi contactata joi pentru a comenta sitiatia, precizeaza AFP.

Pentru a-si creste rentabilitatea si pentru a-si finanta reinnoirea flotei, Lufthansa a lansat in 2012 o cura de austeritate, ce prevede desfiintarea a 3.500 de posturi in intreaga lume.