Vanturi violente si ploi puternice au lovit luni Franta si Marea Britanie, unde doua persoane au murit, perturband masiv transporturile din cele doua tari si privand mii de locuinte franceze de electricitate, scrie AFP.

Un barbat si o femeie au murit in Marea Britanie in doua accidente distincte. Cadavrul barbatului a fost gasit intr-un rau din nordul Angliei in timp ce o femeie s-a inecat intr-un rau din Tara Galilor.

Un marinar rus este dat disparut in Brest, in momentul in care nord-vestul Frantei este lovit de un vant puternic, cu mii de camine fara electricitate si cu transporturi perturbate, 23 de departamente fiind sub cod portocaliu.

Aproximativ 90.000 de locuinte din nord-vestul Frantei nu aveau curent electric luni noaptea.

In Marea Britanie, aproximativ 30 de zboruri dintr-un total de 1.300 au fost anulate pe aeroportul Heathrow din Londra, cel mai mare din lume din punct de vedere al traficului de pasageri.

Companiile nationale de trenuri si-au redus si ele serviciile.

Vanturi puternice sufla si in Irlanda, unde peste 5.000 de linii telefonice nu functioneaza.

Mai multe legaturi maritime au fost intrerupte in Canalul Manecii sau in Spania, unde se asteapta de asemenea vanturi puternice marti.

Serviciile britanice de meteorologie au emis un cod portocaliu de ploaie, pentru noaptea de luni spre marti, pentru jumatatea de sud a Angliei si pentru Tara Galilor.

Luni, in Tara Galilor vantul a atins o viteza de 140 km/ora.