Scolile din Rusia vor trebui de-acum sa arboreze drapelul national pe cladiri si sa-i intampine pe elevi in prima zi de scoala cu imnul de stat, potrivit unui decret publicat luni pe site-ul Kremlinului, relateaza AFP.

Decretul, initiat de presedintele rus Vladimir Putin, are drept obiectiv sa contribuie la "educarea cetateniei si patriotismului", citeaza Mediafax.

Acesta prevede ca drapelul alb, albastru, rosu in benzi orizontale sa fie arborat in permanenta pe edificiile institutiilor scolare sau pe teritoriul lor.

Imnul national, a carui muzica a fost folosita ca imn sovietic, va trebui cantat atat in prima zi de scoala, care are loc pe 1 septembrie in Rusia, cat si la inceputul sau la sfarsitul "manifestatiilor publice consacrate sarbatorilor nationale sau municipale".

Aceste amendamente la legile in vigoare "privind drapelul rus" si "privind imnul rus" vor intra in vigoare la 1 septembrie 2014.

Prezentand decretul, presedintele rus a apreciat acesta ca va contribui "la formarea de patrioti in randul tuturor tinerelor generatii".

Potrivit unui studiu al VTIOM publicat in august, aproape o treime dintre rusi confunda ordinea culorilor drapelului rus si abia peste jumatate dintre ei (54%) cunosc pe de rost prima strofa a imnului.