Atacul impotriva spitalului ministerului Apararii din Sanaa, din 5 decembrie, a fost o eroare cauzata de indisciplina unui combatant, a recunoscut un lider al organizatiei teroriste al-Qaeda din Yemen, intr-un video postat online sambata seara, tarziu, scrie AFP.

"Ne recunoastem greseala, ne cerem scuze si prezentam condoleante familiilor victimelor", a declarat Qassem al-Rimi, seful militar al al-Qaeda din peninsula Arabica (AQPA), aripa yemenita a retelei teroriste.

Atacul s-a soldat cu 56 de morti, printre care mai multi medici straini, si peste 200 de raniti, fiind revendicat la acel moment de AQPA.

"S-a cerut luptatorilor nostri sa evite spitalul si locul de rugaciune din complexul ministerului Apararii, opt au facut-o si al noualea nu a ascultat consemnul", a adaugat Qassem al-Rimi, in aceasta rara mea culpa a AQPA.

"Atacul era indreptat impotriva ministerului Apararii. Spitalele ministerului sunt numeroase in tara si, daca am fi vrut sa le atacam, am fi putut-o face acolo unde nu exista un dispozitiv de securitate", a adaugat seful AQPA.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere arata un barbat puternic inarmat care deschide focul impotriva civililor pe holurile spitalului.

Acesta intalneste un grup de circa zece medici si infirmiere, refugiati intr-o sala. Scoate cuiul unei grenade si o arunca in directia lor.

In imaginile urmatoare, un barbat incearca sa se ascunda, impreuna cu un baiat. Negasind un loc, asteapta, ingrozit. Un terorist vine si ii impusca pe amandoi.

Doi medici, dintre care unul era femeie, sosesc pentru a oferi ajutor, dar sunt omorati de un terorist care revine cateva secunde mai tarziu si trage din nou in ambele cadavre.

Qassem al-Rimi a promis ca va despagubi familiile victimelor si ca gruparea sa nu sustine acest gen de atacuri.

Acesta a reafirmat ca obiectivul atacului era o sala de comanda din sediul ministerului de unde erau dirijate atacurile dronelor americane impotriva membrilor organizatiei teroriste.