Una dintre membrele trupei Pussy Riot, Maria Alehina, a fost pusa in libertate, luni dimineata, dupa ce a fost amnistiata, a declarat avocatul sau pentru agentia de presa RIA Novosti. "Maria Alehina si-a regasit libertatea", a spus avocatul sau, Piotr Zaikin, pentru RIA Novosti. Cea de-a doua, Nadeja Tolokonnikova, a fost eliberata in jurul pranzului, a anuntat sotul sau, potrivit AFP.

Maria Alyokhina, de la Pussy Riot, eliberataFoto: AP

"Maria Alehina si-a regasit libertatea", a spus avocatul sau Piotr Zaikin pentru RIA Novosti. "Toate documentele au fost completate si semnate", a adaugat acesta.

Alehina, in varsta de 25 de ani si Nadejda Tolokonnikova, de 24 de ani, au fost condamnate la doi ani de inchisoare dupa ce au cantat, in februarie, o rugaciune punk impotriva lui Vladimir Putin intr-o biserica din Moscova. Urmau sa iasa din inchisoare in luna martie 2014, dar au fost amnistiate saptamana trecuta, mai scrie sursa citata.

Membrele Pussy Riot scapa mai devreme din inchisoare dupa ce deputatii rusi au aprobat recent o lege privind amnistia, la aniversarea a 20 de ani de la adoptarea Constitutiei. Textul prevede amnistierea persoanelor condamnate la pedepse mai mici de cinci ani, in special pentru "huliganism".

Alehina a denuntat aceasta lege, apreciind ca aceasta face parte din cadrul unei "actiuni de comunicare" a Kremlinului, relateaza AFP.

"Eu nu cred ca este vorba despre un gest uman, ci mai degraba despre o actiune de comunicare", a declarat tanara in varsta de 25 de ani pentru postul de televiziune Dojd.

"Este o profanare", a apreciat ea, denuntand o lege care nu vizeaza "nici 10%" dintre detinuti. "Daca as fi avut de ales, as fi refuzat", a adaugat ea.

Tolokonnikova a strigat "Rusia fara Putin!" dupa ce a iesit din inchisoare din orasul siberian Krasnoiarsk.