Acoperisul teatrului Apollo, situat in centrul Londrei, s-a prabusit joi seara in timpul unui spectacol, soldandu-se cu "numeroase victime", a anuntat politia locala, fara sa precizeze daca este vorba de raniti sau morti, relateaza AFP, citat de Mediafax.

UPDATE Operatiunile de cautare sub daramaturile acoperisului prabusit al teatrului Apollo, in centrul Londrei, s-au incheiat, pompierii anuntand ca in momentul producerii accidentului, in teatru se aflau aproximativ 720 de persoane, relateaza BBC News Online.

"Operatiunile de cautare s-au incheiat", a anuntat vineri Brigada de pompieri din Londra, adaugand ca "pompierii au lucrat intens in conditii foarte dificile". Potrivit Serviciului de Ambulanta din Londra, au fost ranite cel putin 81 de persoane, insa politia a estimat numarul celor raniti la 76. In total, 51 de persoane au fost transportate la spital, insa fara a avea rani grave.

Premierul britanic David Cameron a declarat ca urmareste cu mare atentiile informatiile despre acest accident. De asemenea, intr-un mesaj postat pe contul sau de Twitter, el le-a multumit serviciilor de urgenta pentru "o reactie rapida in ajutorarea celor raniti".

Marturiile unor spectatori, potrivit carora mai multe persoane au fost blocate sub daramaturi, inca nu au fost confirmate.

"Noi am fost sunati in jurul orei 20.15 GMT (22.15, ora Romaniei) de la Appolo Theatre, cu privire la prabusirea acoperisului in timpul unui spectacol", a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al Scotland Yard, precizand ca detine informatii despre "numeroase victime". "Asta s-a intamplat cu putin timp dupa prima parte a spectacolului", a afirmat un martor.

Politia, serviciile de salvare si opt autospeciale ale pompierilor se afla la fata locului. "Pompieri au anuntat ca asupra spectatorilor s-a prabusit un balcon, insa mai multi martori, citati de BBC au relatat in retele de socializare ca au vazut parti ale acoperisului, cazute peste spectatori. Initial, ei au crezut ca accidentul face parte din spectacol, apoi au inteles ca nu este asa.

Teatrul, care numara 775 de locuri pe patru nivele, era plin in momentul producerii accidentului, cand spectacolul "The Curious Incident Of The Dog in the Night-time" era in plina desfasurare, au relatat mai multi martori pentru posturi de televiziune locale.