Presedintele tribunalului din Hanovra, unde se judeca din noiembrie dosarul fostului presedinte german Christian Wulff, inculpat pentru trafic de influenta, a anuntat joi ca are in vedere renuntarea la procedura judiciara, in lipsa de dovezi suficiente, informeaza AFP.

Wulff, care a demisionat in februarie 2012 dupa ce imunitatea i-a fost ridicata in cadrul unei anchete care viza acceptarea unui cadou de la un prieten al sau, producator de filme, in valoare de 700 de euro, contravaloarea unei facturi de cazare la un hotel. Potrivit procurorilor germani cadoul ar fi venit in schimbul sprijinului pentru un proiect cinematografic.

Joi, presedintele tribunalului care judeca acest dosar, Frank Rosenow, a estimat ca niciuna dintre probele adunate pana acum la dosar nu justifica, acuzatiile de trafic de influenta si a propus intreruperea procedurii, invocand un articol al codului de procedura penala din Germania.

"Nu s-ar parea ca ministrul-presedinte ar fi beneficiat de un tratament special", a declarat judecatorul.

Procurorii il acuza pe Wulff ca in timp ce el era inca ministru-presedinte (guvernator) al regiunii Saxonia Inferioara (nordul Germaniei) a fost invitat de un prieten de al sau bogat, producator de film David Gronewold, sa viziteze festivalul berii din Munchen, in 2008.

"Sfatul nostru pentru clientul nostru este ca el sa-si continue lupta pentru a-si dovedi nevinovatia", au declarat avocatii fostului presedinte dupa audierea de joi, subliniind ca pozitia tribunalului confirma argumentele apararii. Procurorul si-a mentinut, insa, acuzatiile.