Varsovia si cele trei tari baltice si-au exprimat luni ingrijorarea fata de informatiile privind amplasarea de baterii rusesti de rachete cu raza scurta de actiune in enclava Kaliningrad, situata intre Polonia si Lituania, scrie AFP.

"Proiecte de amplasare de rachete Iskander-M in regiunea Kaliningrad ingrijoreaza. Polonia a spus-o in multiple randuri", a precizat serviciul de presa al ministerului polinez al Afacerilor externe, citat de agentia de presa PAP.

Reactia vine dupa ce Rusia a confirmat, in aceeasi zi, ca a instalat rachete balistice tactice in apropierea granitelor sale cu NATO, dar spune ca acest lucru nu incalca reglementarile internationale, scrie agentia rusa RIA Novosti.

Cotidianul Bild din Germania anuntase in acest week-end ca Rusia a instalat "in tacere" 10 rachete balistice Iskander-M (SS-26 Stone) in enclava Kaliningrad si de-a lungrul granitei cu Estonia, Letonia si Lituania, toate tari membre NATO.

"Amplasarea rachetelor in teritoriul Districtului Militar Vestic nu incalca nicio intelegere internationala", a afirmat purtatorul de cuvant al ministerului Apararii, general maior Igor Konashenkov.

Acesta a refuzat sa precizeze numarul rachetelor amplasate si locatiile specifice.

Rachetele amplasate in Kaliningrad ar putea lovit tinte NATO din Polonia, Lituania si chiar Germania, potrivit prezentarii postata de RIA Novosti.