Televiziunea publica yemenita a difuzat miercuri seara imagini terifiante de la atacul din 5 decembrie, revendicat de al-Qaeda, impotriva sediului ministerului Apararii din Sanaa, in care teroristii executa cu sange rece civili, scrie AFP.

Aceste imagini ale camerelor de supraveghere arata functionari alergand in toate directiile in momentul inceperii atacului, cu explozia unei masini capcana in complexul ministerului Apararii, in centrul Sanaa.

O alta secventa arata unul dintre atacatori, puternic inarmat, deschizand focul pe culoarele spitalului militar care face parte din complex.

Acesta intalneste un grup de circa zece medici si infirmiere, refugiati intr-o sala. Scoate cuiul unei grenade si o arunca in directia lor.

In imaginile urmatoare, un barbat incearca sa se ascunda, impreuna cu un baiat. Negasind un loc, asteapta, ingrozit. Un terorist vine si ii impusca pe amandoi.

Doi medici, dintre care unul era femeie, sosesc pentru a oferi ajutor, dar sunt omorati de un terorist care revine cateva secunde mai tarziu si trage din nou in ambele cadavre.

Atacul s-a soldat cu 56 de morti, printre care mai multi medici straini, si peste 200 de raniti.

Atacatorii, in majoritate sauditi, potrivit autoritatilor, si-au concentrat atacul asupra spitalului militar care face parte din complexul ministerului Apararii.

ATENTIE! Imagini violente!