Militienii transnistreni au descins la liceul romanesc Lucian Blaga din Tiraspol. Civili si militieni au discins in institutie, iar la ora transmiterii acestei stiri ii interogheza pe cei doi directori ai institutiei, Ion Iovcev si Raisa Padurean, pe care ii ameninta cu inchisoarea, relateaza Publika.md.

Potrivit directorului liceului, Ion Iovcev, militienii intrat la el in birou, dupa ce acesta a refuzat sa prezinte mai multe documente unei functionare din regiunea separatista.

Functionara venise sa verifice situatia salariilor profesorilor din liceu, dar si situatia financiara a institutiei.

"Cica o profesoara a trimis o plangere catre procurorul regiunii, chipurile profesorii nu primesc salariile cu lunile. A fost control. Ieri au sunat cei de la serviciul sanitar au cerut documente si eu le-am spus ca nu le prezint niciun document. Acea doamna a venit astazi la mine, cu ordinul si a spus ca a venit sa verifice salariile profesorilor si partea financiara. Am spus ca ma supun doar Ministerului Educatiei de la Chisinau", a declarat director liceul "Lician Blaga" din Tiraspol, Ion Iovcev.

Totul s-ar fi inceput dupa ce serviciul secret al regiunii ar fi primit o scrisoare de la o profesoara din liceu, care scria ca nu au primit salariile de cateva luni. Acest lucru insa este negat de catre directorul institutiiei.

"A dat un telefon si in cabinet au intrat cinci persoane si un kgb-ist. Operatorul a inceput sa filmeze. Au avut o comportare foarte dura. Am fost interogati pe loc si au spus ca trebuie sa ma supun legii de aici. Unii elevi s-au speriat. Scrisoarea si plangerea care a facut-o profesoara noastra am cercetat-o foarte atent si am vazut ca aceasta a fost facuta in subsolurile KGB-ului transnistrean", a mai spus Ion Iovcev.

Totodata, directorul liceului sustine ca militienii au deschis un proces verbal.

"Am fost eu in prezenta acestor doua doamne. Pe 11 decembrie voi fi ascultat la comisia adminisrativa si mi-au spus ca pot sa iau cu mine si un avocat. Au intrat brusc in birou de parca as fi un criminal. Unul era in curtea scolii. Nu au ridicat niciun dosar. Nu au facut perchezitii. Eu am refuzat sa prezint documentele", a mai spus Iovcev.