NSA, agentia americana de informatii, intercepteaza geolocalizarea a sute de milioane de telefoane mobile din intreaga lume, a dezvaluit miercuri cotidianul Washington Post, pe baza documentelor furnizate de catre fostul consultant NSA, Edward Snowden.

La sase luni de la primele dezvaluiri ale lui Snowden, inclusiv despre colectarea duratei apelurilor si a numerelor apelate, aceasta noua descoperire arata ca agentia SUA are, de asemenea, posibilitatea de a urmari oameni prin telefonul mobil chiar si atunci cand acesta nu este utilizat.

Agentia stocheaza informatii despre "cel putin sute de milioane de dispozitive" si inregistreaza "aproape 5 miliarde" de date de localizare pe zi, scrie cotidianul intr-un articol postat pe site-ul sau.

"Obtinem volume mari" de date de geolocalizare la nivel mondial, a confirmat un inalt oficial citat de Washington Post .

Volumul de date inregistrate si stocate de catre NSA ajunge la 27 de terabiti, de doua ori volumul intregului continut al Bibliotecii Congresului, cea mai mare din lume.