Secretarul american de Stat, John Jerry, a ciocnit cu autoritatile de la Chisinau un pahar de vin moldovenesc in beciurile de la Cricova, scrie Publika.md. Oficialul american a tinut un toast in cinstea parteneriatului dintre Republica Moldova si SUA si a precizat ca vizita in beciurile de la Cricova l-au convins ca specialistii in vinuri din Moldova au ce imparatsi colegilor americani.

Cu aceasta ocazie, oficialul american a asistat la prezentarea unui nou brand de vinuri moldovenesti.

"SUA vor sponsoriza o misiune comerciala. Vom invita in SUA pe cei mai renumiti specialisti in vinuri din Moldova pentru a invata moduri eficace de a patrunde pe piata americana. Dupa ce am trecut prin aceste coridoare si am vazut butoaie enorme de vin, sunt convins ca specialistii din Moldova vor impartasi o multime de lectii cu colegii din SUA", a declarat Kerry cu aceasta ocazie.

Premierul moldovean Iurie Leanca a declarat si el ca noul brand de vin va promova produse calitative inclusiv pe piata din SUA.

"Sectorul vitivinicol al Republicii Moldova reprezinta o ramura traditionala a economiei nationale, cu o pondere substantiala in produsul intern brut. Nu in zadar, evenimentul de astazi se desfasoara la Cricova, unul dintre principalii producatori de vinuri din Republica Moldova si care poate fi numit cartea de vizita a tarii noastre. Sunt sigur ca brandul national 'Vinurile Moldovei' va permite tarii noastre sa se reafirme ca producator de vinuri calitative, sa isi consolideze prezenta pe pietele traditionale si, bineinteles, sa gaseasca acces la piete noi, inclusiv la piata enorma americana", a aratat seful cabinetului de la Chisinau.