Trenul care a deraiat duminica in cartierul Bronx, la New York, provocand moartea a patru persoane, se deplasa cu o viteza de 131 de km/h, cu mult peste viteza autorizata, a anuntat luni Earl Weener, insarcinat cu ancheta, potrivit AFP.

"Trenul circula (cu viteza de) 82 de mile pe ora (131 de kilometri pe ora) cand a ajuns in curba", a declarat el intr-o conferinta de presa, precizand ca la intrarea in curba viteza este limitata la 48 de kilometri pe ora, citeaza Mediafax.

"In aceasta etapa, nu suntem la curent cu vreo problema sau anomalii la sistemul de franare", a adaugat el, insistand asupra faptului ca ancheta este la inceput.

Weener a precizat ca cu cinci secunde inainte de imobilizarea locomotivei, presiunea la frane scazuse la zero, fara ca anchetatorii sa poata explica motivele acestui lucru.

El a adaugat ca anchetatorii de la NTSB (Autoritatea federala pentru securitatea transporturilor) a inceput interogarea mecanicului si ca aceasta va continua in decursul urmatoarelor doua zile.

Deraierea acestui tren, duminica dimineata, la New York, a provocat moartea a patru persoane si ranirea altor 67, dintre care 11 sunt in stare grava. Cele sapte vagoane ale trenului, care transporta peste 100 de persoane, au deraiat.

Accidentul s-a produs in jurul orei 07.20 (14.20 ora Romaniei), in momentul in care trenul intra in curba, chiar inainte de gara Spuyten Duyvil, la nord de Manhattan, la confluenta raurilor Hudson cu Harlem. La acest nivel, trenurile, de obicei, reduc viteza de la 112 la 48 de kilometri pe ora.