Un tribunal din Istanbul l-a condamnat la cinci luni de inchisoare cu suspendare pe autorul unui tweet declarat amenintator la adresa unei catarete de muzica rock, starnind o avalansa de proteste pe Twitter, scrie AFP.

Cunoscut in randul internautilor pentru mesajele sale provocatoare, Cihat Akbel a fost condamnat pentru ca a lansat o campanie indreptata impotriva cantaretei Aylin Aslim, si ea o adepta a site-ului de microblogging, insotita de acest comentariu: "Trebuie sa mergem la concertele ei si sa-i dam cu o secera in cap".

Judecatorii au considerat ca aceasta postare poate fi considerata o "crima".

Akbel a denuntat sentinta si a scris, pe Twitter, ca nu a a avut intentia sa o ameninte pe aceasta.

Numerosi internauti au reactioant afirmand ca este vorba despre o atingere adusa libertatii de expresie.

In septembrie, un tribunal din Istanbul a confirmat o condamnare la zece luni de inchisoare cu suspendare impotriva virtuosului pianului Fazil Say, autorul unei serii de postari pe Twitter considerata ca fiind insultatoare la adresa islamului.

Premierul islamo-conservator Recep Tayyip Erdogan este un adversar declarat al retelelor sociale, in special dupa fronda antiguvernamentala din iunie.

Cu toate acestea, partidul sau pentru Justitie si Dezvoltare (AKP) a anuntat recent formarea unei retelele de cateva mii de tineri militanti care au ca misiune propagarea doctrinei sale pe retelele sociale.