Ministrul francez de Interne, Manuel Valls, care a provocat o polemica in luna septembrie dupa ce a pus la indoiala vointa de integrare a romilor, a revenit joi asupra propriilor afirmatii declarand ca exista "bineinteles" familii rome cu "proiecte reale de integrare in Franta", transmite AFP.

In taberele lor, "exista bineinteles familii de romani sau bulgari care au proiecte reale de integrare in Franta", a declarat ministrul de Interne pentru postul radio France Inter, la o zi dupa evacuarea unei importante tabere de romi la Saint-Ouen situata la periferia Parisului. "Exista, de asemenea, numeroase persoane care nu au astfel de proiecte ", a adaugat Valls.

Manuel Valls a provocat la sfarsitul verii o polemica puternica in Franta. Intrebat daca, din informatiile pe care le detine, doar o minoritate dintre romi vrea sa se integreze, ministrul a raspuns: "Da, trebuie sa li se spuna adevarul francezilor". Ministrul a adaugat ca "aceste populatii au moduri de viata extrem de diferite de ale noastre si care sunt, evident, intr-o confruntare" cu populatiile locale.

Joi, ministrul si-a exprimat regretul fata de o "simplificare a afirmatiilor" sale, explicand ca politica sa este de "evacuare" a taberelor ilegale, "prin integrare", dar si "prin intoarcerea acestor familii in tara lor de origine".

Potrivit estimarile statului francez, coroborate de asociatii, Franta numara 15.000-20.000 de romi, marea majoritate traind in tabere sau pe strada.