Ministrul german de Externe Guido Westerwelle se va intalni luni cu o delegatie a Congresului american, in vizita la Berlin, in contextul tensiunilor provocate de dezvaluiri referitoare la spionajul agentiilor de informatii americane, au anuntat joi surse din cadrul ministerului.

Un purtator de cuvant al diplomatiei germane a confirmat ca va avea loc "o intalnire", potrivit Mediafax.

Democratul Chris Murphy, presedintele Subcomisiei pentru Europa din cadrul Senatului american, care conduce aceasta delegatie, a declarat joi, intr-un interviu pentru AFP, ca vizita sa este o misiune care are scopul sa demonstreze "bunavointa" parlamentarilor americani pentru solutionarea tensiunilor, provocate de dezvaluirile lui Edward Snowden despre spionajul Agentiei americane de informatii NSA.

"Aceasta vizita este o ocazie de a le spune germanilor si Guvernului german ca o mare parte a ingrijorarilor pe care le au nu sunt straine alesilor din Congresul" american, a declarat Murphy.

Totusi, in opinia sa, "cele mai mari temeri cu privire la interceptarea zilnica a conversatiilor si email-urilor europenilor de catre Statele Unite nu corespund realitatii".

Delegatia americana, din care fac parte si alti doi congresmeni, va efectua o vizita marti la Bruxelles, pentru o intalnire cu membrii comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Parlamentului European (PE).

Potrivit site-ului cotidianului german Der Spiegel, alesul democrat din statul american Connecticut si-ar fi dorit o intalnire cu cancelarul german Angela Merkel si presedintele federal Joachim Gauck.

Insa senatorii nu se vor intalni la Cancelarie decat cu un oficial din cadrul Departamentului pentru Politica Externa, Christoph Heusgen, scrie Der Spiegel.