Politia franceza l-a identificat si arestat miercuri seara in suburbiile pariziene pe barbatul suspectat ca ar fi comis atacuri la redactia ziarului Liberation si la o banca din Paris. El este Abdelhakim Dekhar condamnat anterior pentru crima.

"Toate dovezile arata implicarea sa in schimburile de focuri din ultimele zile de la Paris", a anuntat in noaptea de miercuri spre joi, ministrul francez de Interne, Manuel Valls citat de AFP.

Dekhar facuse inchisoare pentru crime acum 19 ani. La o conferinta de presa in fata sediului politiei judiciare din Paris, ministrul a salutat arestarea lui Abdelhakim Dekhar.

"Totul pare sa arate ca el a incercat sa se sinucida", a declarat domnul Valls, care a spus ca a fost gasit pe jumatate inconstient intr-o masina aflata intr-un garaj subteran din suburbiile Parisului.

ADN-ul lui Dekhar corespunde cu cel de pe cartusele gasite la sediul Liberation si in fata Societe Generale, au anuntat anchetatorii.

Ministrul a declarat ca suspectul a fost "probabil plecat in strainatate", de mai multi ani si nu era in evidenta politiei.

Abdelhakim Dekhar a fost facut patru ani de inchisoare, in 1998, pentru complicitate intr-un caz celebru in Franta in care un cuplu de studenti a impuscat mortal cinci persoane, inclusiv trei politisti.