Avionul Boeing 737 care s-a prabusit duminica pe aeroportul Kazan, in Rusia, a cazut "vertical", afirma ministrul transporturilor, Maxim Sokolov, citat de BBC News, care precizeaza ca anchetatorii au gasit ambele cutii negre ale aeronavei.

Ramasitele avionului prabusit pe aeroportul din KazanFoto: Agerpres/AP

La bordul aeronavei se aflau 44 de persoane si sase membri ai echipajului.

Anchetatorii incearca acum sa stabileasca daca la originea tragediei se afla conditiile meteo, o problema tehnica sau o eroare a echipajului. Potrivit site-ului rusesc de stiri Lenta.ru, autoritatile au exclus eventualitatea unui act terorist.

Ministrul Transporturilor din Rusia, Maxim Sokolov, a afirmat ca "avionul era in pozitie verticala, practic vertical, dar inregistrarile (video) nu sunt de foarte buna calitate pentru ca era intuneric".

Un membru al echipei de investigare, Vladimir Markin, a afirmat, pentru televiziunea Rossiya 24 TV, ca expertii verifica si daca slaba calitate a combustibilului ar putea fi o conditie care sa favorizeze accidentul.

In momentul impactului, pe aeroportul din Kazan ploua. Orasul se afla pe fluviul Volga, la circa 720 km est de Moscova.

Potrivit unor surse, pilotul, Rustem Salikhov, in varsta de 47 de ani, ar fi incercat de cateva ori sa aterizeze inainte de accident. Potrivit agentiilor rusesti, acest lucru nu s-a putut realiza din cauza unor probleme tehnice.

O ziarista care a zburat anterior cu aceeasi aeronava pe ruta Kazan - Moscova a afirmat, la televiziunea ruseasca Channel TV, ca in momentul aterizarii in capitala Rusiei a simtit o vibratie foarte puternica.

"Cand aterizam, nu era clar daca era un vant puternic, desi vremea in Moscova era buna, sau vreo problema tehnica. Eram aruncati in toate directiile, avionul era aruncat in toate partile. Barbatul de langa mine era alb ca hartia", a povestit Lenara Kashafutdinova.

Un avion Boeing 737 care efectua un zbor intern in Rusia s-a prabusit duminica, in timp ce incerca sa aterizeze pe aeroportul din Kazan.

Avionul asigura legatura intre Moscova si Kazan si s-a prabusit pe aeroportul din Kazan la 19.25 ora locala, in timp ce incerca sa aterizeze. In urma impactului, aeronava a explodat.