Liderul formatiunii nationaliste Frontul National, Marine Le Pen, i-a cerut duminica lui Francois Hollande sa dizolve Adunarea Nationala, in contextul in care popularitatea presedintelui Frantei a ajuns la cel mai scazut nivel inregistrat de un lider francez din 1958, cand a fost creata cea de-a V-a Republica, iar nemultumirile sociale sunt in crestere, transmite AFP.

Francois HollandeFoto: Agerpres

"Doar revenirea la urne, doar revenirea la popor ar permite iesirea din aceasta criza!", a declarat Le Pen cu ocazia unei intalniri a partidului sau de extrema dreapta pentru pregatirea alegerilor municipale din martie 2014.

Marine Le Pen sustine ca actualul Executiv "nu mai are nicio legitimitate" si "nicio autoritate".

Un sondaj realizat de Institutul Ifop pentru Journal du Dimanche releva ca popularitatea presedintelui socialist Francois Hollande a scazut in luna noiembrie cu trei procente, ajungand la 20%.

Rezultatul sondajului confirma tendinta descendenta continua inregistrata de celelalte institute.

Francois Hollande, care a preluat presedintia Frantei de la Nicolas Sarkozy in mai 2012, a devenit tinta unei nemultumiri sociale puternice alimentate de rezultatele economice slabe, de un somaj in care care nu se diminueaza si de o crestere a fiscalitatii care afecteaza persoanele fizice.

Potrivit liderului Frontului National, "daca Francois Hollande s-ar ridica la inaltimea functiei sale, s-ar angaja fara intarziere sa dizolve Adunarea Nationala", camera inferioara a Parlamentului Frantei, pentru a organiza "alegeri anticipate".

Partidul condus de Marine Le Pen este cotat cu cele mai multe intentii de vot la alegerile municipale dar si la cele europrlamentare, desfasurate in mai 2014, releva sondajele de opinie.