Presedintele Vladimir Putin a interzis contestarea in public a deciziilor sale si a afirmat ca cine e nemultumit nu are decat sa demisioneze, afirmatii interpretate vineri drept o referinta la premierul Dmitri Medvedev, scrie AFP.

Presedintele rus s-a referit la un proiect de lege pe care il sustine si care autorizeaza fortelor de ordine sa deschida anchete pentru dosare fiscale, o prerogativa care tine in prezent exclusiv de fisc.

Mediul de afaceri se teme ca aceasta masura va da nastere la abuzuri si inscenari, asa cum a mai fost cazul in trecut.

Mai multe personalitati din guvern sau din sectorul privat au criticat acest proiect, printre care si Dmitri Medvedev, cel care a retras acest drept fortelor de ordine in 2011, atunci cand era presedinte, noteaza ziarul de afaceri Vedomosti.

Reactionand la aceste critici, Vladimir Putin a cerut joi seara incetarea oricaror comentarii facute in fata presei.

"Trebuie sa le reamintesc ca exista o modalitate de a rezolva problemele inainte ca cineva sa mai vorbeasca cu presa", a declarat acesta, potrivit agentiei Interfax.

"Daca cineva nu e de acord, ca (Alexei, n.r.) Kudrin in trecut, trece in randul expertilor", a concluzionat el, facand referire la fostul sau ministru de Finante, care a demisionat in 2011 din cauza dezacordului legat de politicile economice, si care nu a mai detinut de atunci functii oficiale.

Dmitri Medvedev, un fost sef de cabinet al lui Vladimir Putin pe care acesta din urma la propulsat la presedintie in 2008, din cauza ca nu putea detine mai mult de doua mandate consecutive, apare rareori pe scena publica din momentul in care Putin a revenit la Kremlin, in 2012.