Politia canadiana a anuntat joi ca a desfiintat o vasta retea de pedofilie, in urma unei anchete ce a presupus 348 de persoane in toata lumea, intre care clerici, profesori sau angajati din sanatate, relateaza AFP.

Ancheta s-a desfasurat in 50 de state si a dus la arestarea a 6 reprezentanti ai autoritatilor publice (politisti sau magistrati), 9 responsabili religiosi, 40 de profesori, trei familii adoptive si 9 medici si infirmiere.

In total, din 348 de arestari, 108 au avut loc in Canada, 76 in SUA si 164 in alte tari, intre care Suedia, Norvegia, Spania, Irlanda, Grecia, Japonia, Argentina, Brazilia, Australia sau Africa de Sud.

In cadrul anchetei lansate in 2010, politia a retinut un rezident din Toronto, prezentat drept seful retelei si acuzat de raspandirea de continut cu caracter pedofil.

In total, 346 de victime minore au fost "scoase din exploatarea sexuala", insa "viata lor va fi intotdeauna bulversata", conform unui comunicat al politiei din Toronto.

Anchetat pentru 11 capete de acuzare, canadianul in varsta de 42 de ani avea un website pe care vindea si difuza fotografii si filme in care adulti intretineau acte sexuale cu copii.

Anchetatorii au confiscat si un volum important de fisiere din calculatoarele societatii suspectului cu un total de 45 de teraocteti (terabytes). Cifra de afaceri a acestei societati era de peste patru milioane de dolari.

Politia a declarat ca suspectul ii platea pe adulti pentru a filma in Europa de est scene de pedofilie inainte de a le comercializa pe site-ul sau de Internet.

Posta americana a fost implicata in ancheta pentru si alte servicii de politie din diferite state precum Suedia, Spania sau Australia.