Un artist rus a fost arestat in Moscova dupa ce s-a dezbracat si si-a batut in cuie testiculele de caldaramul Pietei Rosii, gest extrem de protest impotriva lui Vladimir Putin, scrie BBC News.

Gest extrem al unui protestatar rusFoto: Captura YouTube

Piotr Pavlenski, in varsta de 29 de ani, a stat astfel "fixat" timp de o ora si jumatate duminica dupa-amiaza.

El risca sa ramana 15 zile inchis, insa a fost eliberat luni.

Pavlenski a declarat ca gestul, pe care l-a programat special pentru a coincide cu Ziua Politiei, este o metafora pentru apatia din Rusia.

"Cand autoritatile transforma tara intr-o mare inchisoare, jefuind poporul si canalizand fonduri pentru a creste si imbogati politia si alte agentii de securitate, societatea accepta arbitrariul si, uitand avantajele pe care le are in numarul lor, aduc, prin lipsa de actiune, statul politienesc mai aproape," a spus el intr-un comunicat.

Actul sau din fata Mausoleului Lenin a fost inregistrat si publicat pe internet, ulterior fiind blocat de retelele de socializare.

Artistul extrem a mai atras atentia si in iulie anul trecut, cand si-a cusut buzele una de alta si a demonstrat astfel in fata Catedralei Kazan in Sankt Petersburg, in sprijinul protestatarelor Pussy Riot.

In luna mai, s-a infasurat intr-un "cocon" de sarma ghimpata.

Atentie, imagini socante!