Politia greaca suspecteaza membrii unor gherile urbane ca fiind autorii crimelor din fata sediului partidului neonazist Zorii Aurii, scrie cotidianul Kathimerini.

Doi tineri au fost ucisi si un al treilea a fost ranit, vineri seara, in apropiere de Atena, intr-un atac armat comis in fata unui sediu al partidului neonazist grec Zorii Aurii, un incident ce are loc la o luna si jumatate de la asasinarea unui muzician antifascist de catre un membru al acestui partid.

Manolis Kaleonis, in varsta de 22 de ani, si Giorgos Fountoulis, 26 de ani, au fost impuscati mortal.

Politia semnaleaza ca o proclamatie semnata de un membru aflat in inchisoare al unei grupari urbane de gherila, Conspiratia Celulelor de Foc, a facut un apel luna trecuta la un "front unit" cu alte organizatii teroriste, inclusiv Secta Revolutionarilor, singura care a comis astfel de crime in Grecia recent.

Doi barbati de 22 si respectiv 25 de ani au fost ucisi de doi necunoscuti care au venit pe o motocicleta in apropiere de cladirea situata pe un bulevard central din Neo Iraklio, la periferia vestica a capitalei elene, potrivit surselor din politie.

Atacatorii, care sunt cautati de politia antiterorism, si-au parcat motocicleta in apropiere de sediul partidului neonazist si apoi s-au indreptat pe jos spre tintele lor, tragand asupra lor de la o distanta de mai putin de un metru. Ei au fugit apoi pe aceeasi motocicleta, au adaugat sursele.

Cei doi tineri au fost executati cu cate trei gloante fiecare, in cap si in torace. Unul dintre ei a murit pe loc, in timp ce al doilea a decedat in urma ranilor dupa ce a fost spitalizat, a informat ministerul sanatatii.