Autoritatile americane si mexicane au anuntat ca au descoperit un nou tunel "sofisticat" pe sub frontiera comuna, destinat transportului de droguri intre cele doua tari, relateaza AFP.

Tunelul, echipat cu un sistem electric, conducte de aerisire si sine, a fost inchis miercuri seara, dupa ce a fost descoperit in apropiere de frontiera dintre San Diego si Tijuana.

Trei persoane au fost arestate, iar autoritatile au confiscat peste opt tone de marijuana si aproape 150 de kilograme de cocaina. Agentia americana pentru Imigratie si Vami (ICE) a mentionat ca este pentru prima data cand este descoperita cocaina in acest tip de tuneluri.

La Tijuana, autoritatile mexicane au precizat ca accesul in tunel pe partea mexicana se facea printr-o scara de metal ce cobora pana la 20 de metri adancime.

Autoritatile americane au precizat la randul lor ca tunelul are peste 500 de metri lungime, 1,20 metri inaltime si 90 de centimetri latime si, avand in vedere complexitatea acestuia, ar fi fost proiectat de arhitecti si ingineri.

Opt tuneluri de acest tip au fost descoperite din 2006 pana in prezent, au subliniat autoritatile americane intr-o conferinta de presa la San Diego.