Presedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a sustinut miercuri seara ca figura fostul lider al tarii, Hugo Chavez, a aparut in fata muncitorilor care lucrau intr-un tunel de metrou in Caracas, prezentand si o fotografie, ca dovada, la cateva zile dupa ce a anuntat infiintarea unui departament ministerial pentru "Suprema Fericire Sociala a Poporului", scrie AFP.

"Priviti aceasta forma, un chip. Aceasta fotografie a fost realizata de muncitori. Ce vedem in acest chip? O privire (...) privirea patriei care este peste tot. (...) Muncitorii sunt acolo, la munca, si o imagine a aparut pe zid apoi, asa cum a aparut, a disparut. Chavez este peste tot", a declarat Maduro, surazand, in timpul unei reuniuni publice la Caracas.

In aprilie, in plina campanie electorala pentru desemnarea succesorului lui Hugo Chavez, decedat in 5 martie, Nicolas Maduro a afirmat ca fostul lider i-a aparut sub forma unei "mici pasari".

De atunci, a imitat de mai multe ori cantecul "micii pasari" pentru a evoca prezenta lui Chavez.

In urma cu cateva zile, Nicolas Maduro a anuntat crearea unui departament ministerial condus de un ministru adjunct insarcinat cu "fericirea sociala suprema a poporului", si care va supraveghea programele guvernamentale de asistenta a persoanelor cu handicap sau fara locuinte.