Imaginile au facut inconjurul intregii lumi: un baiat s-a urcat pe scena alaturi de Papa Francisc si a refuzat sa plece de langa el, furind privirile multimii de oameni reunite la Vatican, scrie AFP.

Zeci de copii agitand baloane multicolore s-au adunat sambata la marginea scenei montata in Piata Sfantul Petru pentru a asculta discursul Papei. Atunci, un baietel de circa 7 ani, imbracat in blugi si cu o bluza galbena, s-a apropiat de el, atragind atat privirile parintilor cat si ale serviciilor de securitate.

Eforturile acestora din urma au ramas in zadar. Baiatul a luat o bomboana care i-a fost intinsa de unul dintre agenti, dar nu s-a miscat nici un deget, strangand picioarele papei care a suras, mangiindu-l pe cap.

Baiatul a invitat apoi o fata sa vina sa-i dea un cadou Papei, dupa care s-a asezat pe scaunul acestuia, in timp ce Francisc se adresa multimii. Ulterior, copilul saluta multimiea si rade, sub privirile amuzate ale monseniorului Georg Ganswein, prefectul casei pontificale.

Potrivit presei italiene, copilul se numeste Didier si ar fi fost adoptat, in acelasi timp cu fratele sau biologic, de o familie din Lanciano, un sat din centrul Italiei, Potrivit cotidienelor din Bogota, baiatul ar proveni din Columbia.

De la alegerea sa, in martie, primul papa provenit din emisfera sudica se distinge prin stilul sau cald, direct si simplu si marea sa apropiere de multime. Un stil aflat in contras cu cel auster si timid al predecesorului sau german Benedict al XVI-lea, care il face foarte popular dar da mult de furca serviciilor de securitate, noteaza AFP.