Cadavrele a 87 de migranti au fost descoperite miercuri in desertul nigerian, la circa zece kilometri de frontiera algeriana, relateaza AFP citand surse concordante, transmite Agerpres.

Aceste victime (7 barbati, 32 de femei si 48 de copii) se adauga celor 5 femei si fete provenite din acelasi grup de migranti clandestini ale caror ramasite pamantesti au fost descoperite anterior de armata nigeriana, a afirmat o sursa din cadrul serviciilor de securitate.

Cu totii si-au pierdut viata la inceputul lunii octombrie intr-o calatorie tragica spre Algeria ce a inceput la sfarsitul lui septembrie, conform aceleiasi surse. Bilantul a fost confirmat si de Almoustapha Alhacen, responsabil al ONG-ului Aghir In'man (scut uman in limba tuarega), care s-a deplasat la fata locului pentru a cerceta ramasitele.

"Corpurile se aflau in stare de descompunere, a fost oribil. Le-am gasit in diverse locuri, pe o raza de 20 de kilometri si in mici grupuri, deseori sub arbori, sau in plin soare. Uneori o mama si copiii sai, uneori doar copii", a povestit Alhacen.

Luni, autoritatile nigeriene au anuntat decesul a cel putin 35 de persoane, majoritatea femei si copii, morti deshidratati in timp ce incercau sa emigreze spre Algeria.

Conform sursei din cadrul securitatii, 21 de persoane au supravietuit, printre care "un barbat care a parcurs 83 de kilometri pe jos pentru a ajunge la Arlit" (nordul Nigerului) si "o femeie care a fost dusa la Arlit de un sofer care a intalnit-o in desert".