Marea Britanie asteapta trecerea celei mai puternice furtuni din ultimii peste 10 ani, ce ar urma sa aduca rafale de vant de peste 130 de kilometri la ora si posibile inundatii, anunta AFP. Furtuna ar putea adecta si nord-vestul Frantei, potrivit meteorologilor. Duminica seara, valuri puternice au maturat coastele Bretaniei si Normandiei. In Marea Britanie sunt asteptate rafale violente de vant ce ar putea dobori arbori, pene de electricitate, dar si perturbarea transporturilor.

Meteorologii britanici au emis o alerta portocalie de vreme rea pentru sudul tarii si au recomandat populatiei sa evite deplasarile la primele ore ale diminetii, cand este de asteptat ca furtuna sa se manifeste cel mai puternic.

Mai multe companii de transport feroviar si-au suspendat serviciile pana la ora 9:00 dimineata, iar aeroporturile au anuntat anularea unor zboruri.

Meteorologii au avertizat ca furtuna ar putea fi similara celei din 1987, care a lasat in urma 18 morti pe coastele Marii Britanii si 4 pe coastele Frantei, dar si milioane de arbori doborati.