Un elev in varsta de 12 de ani, inarmat cu un pistol semi-automat a impuscat si ucis un profesor de matematica si a ranit grav doi colegi inainte de a se sinucide. Scenele ingrozitoare s-au petrecut luni in statul american Nevada intr-o scoala gimnaziala, au declarat autoritatile.

Martorii vorbesc scene de haos la scoala din orasul Sparks. Focurile de arma au fost trase in afara salilor de clasa in timp ce elevii soseau pentru o zi de scoala.

"Un copil a devenit furios, a scos un pistol si mi-a impuscat prietenul, unul dintre cei mai buni prieteni ai mei", a spus un elev in clasa a saptea, Andrew Thompson pentru o televiziune locala.

"Si apoi a mers pana la un profesor care a incercat sa-l opreasca si a apasat pe tragaci", a mai povestit elevul in stare de soc. "Deodata profesorul zacea culcat acolo", a mai spus el.

Incidentul este ultimul dintr-un sir de astfel de violente din Statele Unite, in ultimii ani, cel mai grav fiind cel din decembrie anul trecut, de la o scoala elementara din Connecticut, in care 20 elevi si sase adulti au fost ucisi.

Nu se stie daca a vrut sa impuste pe cineva anume sau doar a tras la intamplare, spun autoritatile. 200 de politisti au sosit imediat la scoala, iar cursurile au fost suspendate.

Elevii raniti sunt in stare stabila la spital dupa ce au fost operati, au anuntat autoritatile locale.