O organizatie non-guvernamentala careia i-a fost incredintata Maria, "ingerul blond", cum a fost denumita de presa elena, si care a fost gasita intr-o tabara de tigani din Grecia, sustine ca fetita a fost tratata ca un "urs de circ" de familia care o cresterea, si care ar fi exploatat-o pentru a obtine bani, scrie The Daily Mail.

Fetita blonda gasita in tabara de romiFoto: Captura YouTube

Tabloidul britanic prezinta un videoclip in care micuta danseaza alaturi de Maria Dimitriou, 21 de ani, nepoata liderului grupului de romi.

Aceasta a afirmat, pentru the Mail: "Mama sa a trimis-o sa danseze alaturi de noi. Ii place sa danseze, nu a fost tratata rau".

Insa ONG-ul "Zambetul unui copil", care are acum grija de micuta, spune ca aceasta era "murdara si terifiata" atunci cand a fost luata din tabara de tigani.

Testele ADN au aratat ca fetita nu este inrudita cu cuplul care o crestea, Hristos Salis, 39 de ani, si Eleftheria Dimopoulou, 40 de ani. Cei doi sunt acuzati de rapirea unui copil si vor aparea in fata justitiei luni dupa-amiaza.

O prima inregistrare video, care dateaza de acum doi ani, o arata pe fetita, cu o suzeta in gura, invartindu-se si incercand sa danseze. La un moment dat, este impinsa usor de Eleftheria Dimopoulou.

Directorul acestui ONG, Costas Yannopoulos, afirma ca faptele de pana acum arata ca fetita a fost victima a traficului de carne vie.

"In inregistrare o puteti vedea dansand, invartindu-se in jur ca un urs antrenat pentru asta. Cred ca faceau bani din exploatarea copilului", a sustinut acesta.

Fiica Mariei Dimopoulou, Panagiota, in varsta de 18 ani, care a distribuit filmul unei televiziuni locale, respinge insa aceasta versiune.

"Mariei ii place sa danseze. A fost impinsa doar pentru ca se apropiase prea mult de camera. In niciun caz nu au folosit-o pentru a obtine bani - e o minciuna. Am luat-o cu noi pentru ca mama sa nu putea avea grija de ea".

Politia din Grecia a solicitat ajutorul Interpolului pentru gasirea parintilor adevarati ai unei fetite blonde cu ochi verzi descoperita intr-o tabara de romi din centrul Greciei, numita de presa elena "ingerul blond".

Publicatia Daily Mirror, citat de Mediafax, a scris ca femeia roma in grija careia a fost gasita fetita blonda sustine ca aceasta i-a fost incredintata in urma cu doi ani de o romanca.

Cunoscuta ca Maria, fetita in varsta de 4 ani a fost remarcata sub o patura intr-o tabara de romi, langa orasul Farsala, in timpul unui raid al politiei vizand traficul de droguri.

Vorbeste doar cateva cuvinte in dialectul romilor si in greceste, iar politia suspecteaza faptul ca ar proveni fie din nordul fie de estul Europei, posibil din Scandinavia sau Bulgaria.

In timpul interogatoriului, cei doi au povestit diferite versiuni despre cum au gasit fetita, spunand printre altele ca se afla in fata unui supermarket.

Femeia avea doua carti de identitate diferite si alte documente care sugerau ca cei doi au 14 copii, insa 6 dintre ei erau inregistrati ca fiind nascuti intr-un interval de 10 luni.

Acestia au primit 2.790 de euro pe luna ca ajutoare sociale pentru copii.