Leonarda Dibrani, adolescenta de etnie roma expulzata din Franta catre Kosovo, a fost agresata impreuna cu familia, duminica dupa-amiaza, de persoane necunoscute la Mitrovita, a anuntat o sursa din cadrul politiei, relateaza Mediafax.

"Familia Dibrani se plimba in Mitrovita cu copiii cand au fost agresati de persoane necunoscute", a declarat pentru AFP o sursa din cadrul politiei, sub acoperirea anonimatului.

Mama tinerei, Xhemaili, in varsta de 41 de ani, "a fost lovita si este spitalizata, in timp ce copiii, traumatizati, se afla intr-un comisariat de politie", a adaugat sursa citata.

Tatal, Resat Dibrani, in varsta de 47 de ani, se afla la spitalul din Kosovska Mitrovita langa sotia sa, a precizat sursa.

"Aceasta demonstreaza ca Dibrani nu sunt in siguranta aici", a declarat pentru AFP o sursa din cadrul politiei care a cerut sa i se respecte anonimatul.

Guvernul francez a lansat, miercuri, o ancheta administrativa privind conditiile in care a fost retinuta Leonarda, in varsta de 15 ani, din estul Frantei, la 9 octombrie. Concluziile sale sunt asteptate in decurs de 48 de ani, joi seara sau vineri.

Miercuri, cateva sute de liceeni s-au reunit in fata rectoratului din Paris pentru a protesta fata de expulzarea elevilor straini, dupa cea de saptamana trecuta, care a vizat unul dintre colegii lui, un armean scolarizat in capitala.

Elevii au scandat "Valls, demisia!" si "Eliberati-l pe Khatchik!". In varsta de 19 ani, Khatchik Kashatryan a fost expulzat sambata catre Armenia.

Expulzarea elevilor aflati in situatie ilegala a provocat, miercuri, disensiuni in cadrul Guvernului si majoritatii socialiste, focalizate pe politica imigratiei si personalitatea ministrului de Interne, Manuel Valls.

Presedintele francez Francois Hollande i-a oferit tinerei Leonarda Dibrani posibilitatea de a se intoarce in Franta singura, pentru a-si continua studiile. Ea a respins aceasta oferta, asigurand ca nu vrea sa se intoarca in Franta fara familia sa.